SportKiemelt

A paralimpiát követően a világbajnokságon remekeltek parakajak-kenusaink

A Koppenhágában megrendezett nemzetközi versenyre tíz fős delegációval utazott ki a magyar válogatott, kevesebb, mint másfél héttel a XVI. Paralimpiai Játékok lezárását követően. Kajak-kenusaink ismét remekeltek, egy arany, valamint két bronzéremmel térhettek haza az integrált világbajnokságról.

A tokiói paralimpia után nem volt sok idejük a pihenésre kajak-kenusainknak, nagyjából másfél hét itthon tartózkodást követően, észak felé vették az irányt. A koppenhágai vb-t integrálva, az épekkel együtt, szeptember 16-19. között rendezték meg. Az első magyar érem KL1 – 200 méteren született meg, mely Kiss Péter Pál paralimpiai bajnokunk nevéhez fűzhető. A fiatal sportoló magabiztosan ért elsőként célba, ezzel megvédve világbajnoki címét. Ugyancsak ebben a versenyszámban indult el Suba Róbert, aki tovább szépítette a mieink eredményeit. Rio de Janeiro paralimpiai ezüstérmese hatalmasat küzdött, végül a harmadik helyen ért célba. A Tokióban bronzérmet szerző Varga Katalin is csatlakozott a világbajnokság érmeseinek névsorához. Kata KL2 – 200 méteren szállt vízre, és sikerült megismételnie paralimpiai sikerét, harmadikként evezett át a célon.

A koppenhágai világbajnokság válogatott tagjai:
Molnárné Tóth Julianna, Molnár Nikoletta, Pulai Erika, Varga Katalin, Kiss Erik, Kiss Péter Pál, Rescsik Csaba, Rozbora András, Suba Róbert, Török Dávid,

További eredmények itt érhetők el

Világbajnoki címét megvédő Kiss Péter Pál mesélt a koppenhágai élményeiről:

„Nehéz volt motivációt szerezni, hiszen a paralimpia után két héttel újra vízre kellett szállnom, sok idő nem jutott a pihenésre. Ettől függetlenül vártam már ezt a nemzetközi versenyt is. Szerencsére a Dán fővárosból többet láthattunk, mint Tokióból, eléggé látványos volt minden. A verseny körülményei nem voltak a legideálisabbak, sokszor nem volt megfelelő az akadálymentesítés, az időjárás pedig nagyon szeles, hideg volt. Igyekeztünk edzőmmel, Pruzsina Istvánnal kihozni a maximumot ebből a világbajnokságból. Az külön pozitívum, hogy feltűnt egy új orosz versenytársam, akivel még a későbbiekben nagy küzdelmeink lehetnek.”

A világbajnokság remek magyar sikereivel kajak-kenusaink befejezték a nemzetközi versenyzést az idei szezonban.

 

Forrás: hparalimpia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk