AktuálisKiemelt

Az Allianz Arenát idén is lila fényben fog pompázni a fogyatékkal élők világnapján

Az Allianz Arenát idén is lila fényben fog pompázni a #PurpleLightUp világkörüli kezdeményezés keretein belül.

A fogyatékkal élők világnapján, december 3-án a stadion 16:15-től 23 óráig lila fényekben játszik majd. Így nyilvánítja ki az FC Bayern a véleményét: a fogyatékkal élők befogadásának, valamint egyenjogúságuknak és önrendelkezésüknek is egyértelműnek kellene lennie a mai világban.

Herbert Hainer, klubelnök: A sport az összetartozást jelenti – ezért fontos, hogy állást foglaljunk a fogyatékosok jogai mellett. Senki nem érezheti magát a kiközösítve, sem a társadalomban, sem a mi Bayern-családunkban.

Lilában pompázik az Allianz Arena december 3-án

A stadion tervezésénél is figyelembe vették a fogyatékkal élők igényeit. A teljesen akadálymentes aréna az egész világnak példával szolgálhat befogadás és a futball élményének megélése terén. A 227 kerekesszékes ülőhely mellett a mérkőzések alatt a hallássérült személyek rendelkezésére bocsátanak egy telefont, ahol szövegesen követítik nekik mindent, ami a pályán történik. A látássérülteknek is magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak egy külön riporter személyében, akit egy fülhallgató segítségével hallgathatnak, így ők is meg tudják élni ezt a csodálatos játékot. A kerekesszékkel közlekedőknek és a mozgáskorlátozottaknak különleges stadionbejárást ajánlanak.

 

Forrás: miasanmia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk