SportKiemelt

Bemutatkoznak a 2021-es Magyar Parasport Napjának nagykövetei

A Magyar Parasport Napját február 22-én, negyedik alkalommal rendezik meg. Ezúttal is felkértek két sportolót, akik a fogyatékkal élők sportjának nagykövetei lesznek ebben az esztendőben. Ez alkalommal két Európa-bajnok asztaliteniszező vállalta el ezt a nemes feladatot.

Póta Georgina, kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező csupán egyszer volt osztálykiránduláson, akkor is csak egy napra jutott el a háromból. Kiemelkedő hozzáállása, alázata, játék iránti szeretete, no és persze fantasztikus tehetsége segített abban, hogy 15 éves korára már bejárta a világot Koreától Afrikáig, Kínától Amerikáig. Azon kevesek közé tartozik, akiknek jól jött az olimpia halasztása, hiszen 2020 júniusában született kislánya és így maradt ideje ismételten felkészülni a tokiói sporteseményre. Mottója: A sport rendkívül fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, hiszen sportolni bárki tud határok és akadályok nélkül.

Szvitacs Alexa már fiatalon, az épek között megkezdte asztaliteniszezői pályafutását. Egy sajnálatos eset következtében gyilkos baktérium támadta meg szervezetét. Ezt követően bal alkarját, valamint lábujjait amputálni kellett. A junior vb-bronzérmes sportoló ekkor döntötte el, paralimpikon lesz. Kitartását, elszántságát remekül támasztja alá, hogy 2019-ben Európa-bajnok lett, amivel kvalifikálta magát a soron következő paralimpiára (Tokyo 2020). Az ő szavaival élve: „Korábban az épek közt, most a parasportolók közt vagyok. A különbség kisebb, mint gondolnád…”

 

Forrás: hparalimpia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk