AktuálisKiemelt

„Együtt vagyunk” – különleges programra hívja a Fővárosi Állatkert a fogyatékkal élő és ép fiatalokat

Szeptember 13-án, hétfőn immár 29. alkalommal tartják meg a Sérült Gyermekek Napját a Fővárosi Állat– és Növénykertben, amire több ezer látogatót várnak, épeket és fogyatékkal élőket egyaránt.

„A Sérült Gyermekek Napja azzal a céllal jött létre, hogy az értelmi fogyatékkal élő fiatalok megtapasztalhassák, és legfőképp elhiggyék, hogy ők is teljes értékű emberek és helyük van a társadalomban – mondta lapunknak Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége elnöke. – Ez a nap ugyanakkor 1992-ben, a legelső ilyen összejövetelen és most is a felhőtlen szórakozásról szól, az együttlétről, ezért az esemény mottója is az, hogy együtt vagyunk.”

A rendezvény célja, hogy az ország legkülönbözőbb pontjain, akár a legszegényebb régióiban élő sérült és ép gyerekek együtt tölthessenek egy napot, barátságokat kössenek és felejthetetlen élményben legyen részük.

Az ÉFOÉSZ elnöke hozzátette: a kormány támogatásának köszönhetően országszerte a legszegényebb falvakban élő sérült gyermekek is részt vehetnek a rendezvényen. Őket ingyenesen, külön buszokkal szállítják Budapestrea. A fogyatékkal élő fiatalok ezáltal lehetőséget kapnak egy saját közösség kialakítására, minden hasonló helyzetben lévő sorstársukkal barátságot köthetnek, szabadon beszélgethetnek, bármiféle hátrányos megkülönböztetés nélkül.

A rendezvény állatsimogatóval, beszélgetésekkel koncertekkel és egyéb programokkal várja látogatóit. Az elmúlt években olyan sztárok léptek fel az eseményen, mint Kis Grófo, a TNT vagy Szandi. A szervezők nem árulták el, hogy idén kik lesznek a sztárfellépők, de ígérik, hogy senki sem fog csalódni, és felejthetetlen élményben lesz része.

Az esemény ingyenesen látogatható de előzetes regisztrációhoz kötött.

Fotó: Metropol

 

Forrás: Metropol

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk