KiemeltAktuális
Népszerű

Ezzel a fejlesztéssel lesz mindenki számára elérhető a metró Dózsa György úti megállója

Az M3-as rekonstrukciójának északi és déli üteme már elkészült, a szerelvények járnak a szakaszokon, az akadálymentesítés azonban még folytatódik. Egy újabb megálló befejező feladatainak elvégzéséről állapodott meg a szakaszokon korábban is dolgozó STRABAG.

Az északi és déli szakaszon a megállók munkálatait elvégző STRABAG Építőipari Zrt most az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint akadálymentesítéssel folytathatja a munkát: a Dózsa György úti állomáson nyerték meg a feladatra kiírt tendert.

Két liftet építenek

A metróállomás és az aluljáró akadálymentesítése két lift beépítésével történik meg. A megálló Kőbánya-Kispest metróállomás felé vezető oldalán a jelenlegi rámpa helyén, a peron az aluljáró és a felszín között jár majd a felvonó. Az Újpest-Központ metróállomás felé vezető irányban pedig a peron és az aluljáró között alakítják ki a liftet.

Az engedélyezési tervek már rendelkezésre állnak, a kiviteli terveket ezek alapján készítik el. A projekt költsége mintegy nettó 1,97 milliárd forint, a beruházó BKV Zrt. információi szerint 2022-ben zárul le majd a munka.

Forrás: magyarepitok.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk