AktuálisKiemelt

Magyarország első társkereső portálja fogyatékossággal élőknek és épeknek egyaránt

A Fatemate társkereső és közösségi oldal ötlete úgy született, hogy az alapítók, Bali és Tomi egy közeli barátja nemrégiben autóbalesetet szenvedett, amelynek következtében kerekesszékbe kényszerült.

Rehabilitációja során megváltozott élethelyzettel szembesült, amelyben a mindennapok nehézségei mellett társra, és új barátokra találnia is jóval nehezebbnek bizonyult az addigi életéhez képest. Ennek kapcsán merült fel az alapítókban a gondolat: szeretnének segítséget nyújtani barátjuk életének ezen területén, illetve mindenki másnak, aki bármilyen fogyatékossággal éli mindennapjait.

Magyarországon ez az első, olyan közösségi és társkereső oldal, ami kifejezetten az elszigetelt társadalom számára készült. Az oldalt nem csak kizárólag fogyatékkal élők számára hozták létre. ,,Hisz a fogyatékosság nem betegség, nem zárja ki az egészséget. Olyan személy is élhet kiegyensúlyozott és szociális életet, aki érzékszervi vagy mozgásszervi fogyatékkal küzd. Egy testileg ép ember is szenvedhet szociális problémáktól, szorongástól, nekünk pedig leginkább ez a célcsoportunk.” – nyilatkozta  Liska Sophie Charlotte a Fatemate.hu csapatának marketingese.

Sophie hozzátette, hogy önmagában a portál ingyenes, azonban lesznek olyan extra szolgáltatások is az oldalon, amelyek megvásárolhatóak. A befolyt összegből pedig, a Kézenfogva Alapítvány-t és a Down Alapítvány egyik csoportját, a korai fejlesztő központot támogatják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk