OktatásKiemelt
Népszerű

Fogyatékkal élő gyermekek nyertek osztálykirándulást

Hátrányos helyzetű diákok lettek a Nagyszüleink Hagyatéka című pályázatunk különdíjasai. Nyereményük többek között egy harminc fős élménynappal összekötött osztálykirándulás a Kalmár Tanyára és a Kecskeméti Vadaskertbe. A pécsváradi fiataloknak eddig nem volt még lehetőségük arra, hogy ilyen messze eljussanak kirándulni.

A Komlói EGYMI pécsváradi tagintézményének diákjai nyújtották be a legtöbb alkotást a Kecskeméti Médiacentrum és a Kecskemét Megyei Jogú Város közös pályázatára, melyet Nagyszüleink Hagyatéka címmel indítottunk útjára a tavalyi évben. A célja az volt, hogy olyan irodalmi-, és képzőművészeti alkotások szülessenek, amelyekből kiderül hogyan él tovább az idősebb generáció hagyatéka.

A Kreatív Gézengúzok szakkörösei műveit Bayer Zoltánné gyógypedagógus nevezte be. A tanulásban és értelmileg akadályozott fiatalok lelkesen fogtak hozzá a rajzoláshoz. 35 diák készített alkotást a pályázatunkra, amiből a tanárnő 29 pályaművet juttatott el szerkesztőségünkbe, ebből 3 lett díjazott. Orsós Cintia Marcellina, Marton Krisztofer és Horváth Krisztián művei nyerték el a zsűri tetszését.

Mivel ők neveztek a legtöbben egy osztályon belül, így ők vehették át különdíjunkat is, egy élménynapot Kecskemétre. Tanáruk a megható köszönőlevéllel együtt elküldte a nyertes diákok fényképét is.

A lelkes pécsváradi ifjúság a jól megérdemelt kecskeméti osztálykirándulásukat május folyamán – ha a vírushelyzet is engedi – élvezhetik majd a Kalmár Tanyán, ahol a pályázathoz hűen képet kaphatnak arról hogyan éltek nagyszüleink.

A vendéglátó által elkészített bográcsos étel mellé elkészíthetik a kiscipójukat és ki is süthetik azokat a kemencében, valamint megismerhetik hogyan és mivel mostak anno nagyanyáink. Ezt követően ügyességi játékok és lovaskocsikázás várja majd őket az autentikus környezetben.

Forrás: Kecskeméti lapok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk