Aktuális

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki, hogy fogyatékkal élőket, rászorulókat is támogassanak

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesület Üllési Csoportjának tagjai négy éve gyűjtik a kupakokat, amiben a lakosság is aktívan részt vesz. A befolyt összegből fogyatékkal élőket támogatnak minden évben.

Több helyen láttam már ilyet, az én álmom volt, hogy legyen a faluban is egy ilyen gyűjtőhely. A polgármester magánemberként is támogatott mindenben – mondta az üllési Déryné Művelődési Ház és Könyvtár előtt tegnap délelőtt Füredi Andrea, a csoport titkára, miközben Nagy Attila Gyula polgármester kihozta az eszközt a művelődési ház elé. Rövid tanakodást követően kiválasztották a helyét, hamarosan négy csavarral rögzítik majd. Arra is figyeltek, hogy az egyik oldalon a gyerekeknek alacsonyabban alakították ki a bedobónyílást. Mindannyian többzacskónyi ku­­pakot öntöttek a fémszívbe.

A kupakgyűjtő szív kivitelezőjét tavaly év végén találták meg, a költségek nagy részét az önkormányzat vállalta. Továbbra is ké­­rik a vállalkozókat, magánszemélyeket, ha tehetik, támogassák a kezdeményezést, amely kicsiket és nagyokat is összefogásra ösztönöz.

A kupakgyűjtésből befolyt összeget továbbra is fogyatékkal élők, rászorulók és a helyi mozgáskorlátozott csoport rendezvényeire fordítják.

A támogatásukat átadhatják személyesen előzetes telefonos egyeztetést követően a 30/506-3159-es telefonszámon a Déryné Művelődési Ház és Könyvtárban 8 és 16 óra között, vagy Füredi Andreának, akit a 30/383-4976-os telefonszámon tudnak elérni.

Forrás: delmagyar.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk