AktuálisKiemelt

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke

Magyar Érdemrend lovagkereszt állami kitüntetést kapott – állami ünnepünk augusztus 20. alkalmából – Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Az állami kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök adományozta.

Kovács Ágnes 25 éve végez elkötelezett érdekvédelmi munkát a fogyatékos emberekért, azokért a rendszerszintű változásokért, melyek révén mind több mozgáskorlátozott ember válhat irányítójává és alakítójává életének. Kovács Ágnes 1998 óta tagja a MEOSZ elnökségének, 2015-től második ciklusát tölti a Szövetség élén. A MEOSZ elnökeként irányítója és alakítója a hazai fogyatékosságügyi szakpolitikának. Az elődök által megkezdett utat folytatva a Szövetség megkerülhetetlen, meghatározó szereplője a hazai fogyatékosságügynek. A MEOSZ Kovács Ágnes elnöksége alatt több olyan sikert ért el, amely jelentős kihatással van a mozgáskorlátozott emberek életére. Az M3-as metró teljes körű akadálymentesítése érdekében folytatott tárgyalássorozatok sikerében elvitathatatlan érdemei voltak, mely kapcsán a MEOSZ Küldöttközgyűlése határozatában fogalmazta meg elismerését elnök asszony irányában.

Az érdekvédelem és érdekképviselet mellett több évtizedes kimagasló szakmai munkájával megteremtette az alapjait majd innovatív ötleteivel hozzájárult ahhoz, hogy a korai fejlesztés, a fogyatékos emberek családban maradása és a mozgáskorlátozott emberekről való komplex gondoskodás és gondolkodás a mindennapok valóságává válhatott.  Kovács Ágnes 1998 és 2020 között irányította a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületét, mely évek alatt olyan mintaintézményt hozott létre, ahol a hiánypótló szolgáltatásokkal személyre szabott komplex fejlesztésben, ellátásában részesülnek az érintettek úgy, hogy a szülők szemléletformálására is hangsúlyt fektetnek. Eredményeik nemzetközi szinten is ismertté váltak.

Kovács Ágnes a MEOSZ-ban betöltött elnöki tisztsége mellett elnöke a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsának is, tagja az Országos Fogyatékosügyi Tanácsnak, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának szakértője, a Bice-Bóca Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért kuratóriumi elnöke. Munkássága elismeréseként többek közt 2003-ban „PRO FAMILIIS” díjat vehetett át az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztertől a szociális területen végzett kiemelkedő szakmai tevékenységért, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete által működtetett intézmények létrehozásáért. 2020-ban a Magyar Rehabilitációs Társaság Vas Imre emlékérmet adományozott Kovács Ágnesnek az orvosi rehabilitációs tevékenységet támogató, illetve a fogyatékos emberek érdekvédelméért végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége gratulál Kovács Ágnes elnök asszony állami kitüntetéséhez!

Forrás: MEOSZ.HU

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk