KiemeltSport

Sorstársait keresi fel és motiválja Vereczkei Zsolt

A hétszeres paralimpikon, Vereczkei Zsolt belevetette magát a munkába. Sorstársait keresi fel és motiválja, személyes élményein keresztül lelkileg is támogatja a fiatal parasportolókat.

Újra megkezdte munkáját Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpikon és Nagyapáti Péter kollégája. Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány képviselői az elmúlt héten Alsónyékre és Szentesre látogattak, ahol parasportolókkal és ép társaikkal találkoztak.

Alsónyéken Kollár Andor paraíjász-versenyző és edzője, Péller József fogadta a bajai alapítvány képviselőit. A fiatal paraíjász célja, hogy egyszer olimpikon lehessen és képviselje hazánkat. Andor néhány évvel ezelőtt egy autóbalesetben megsérült, majd amputálni kellett a jobb lábát. Pár hetes rehabilitációt követően a fiatalember úgy döntött, hogy nem adja fel a korábban elkezdett imádott sportját, az íjászatot, és csatlakozik a paraíjászcsapathoz. Több íjászegyesület is segíti Andort.

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványtól egy oldógépet kapott, ami segíti a mindennapi edzéseit, Zsolt pedig a személyes élményein keresztül lelkileg is támogatja a fiatal parasportolót.

A Parasport Jövőjéért Alapítvány, lehetőségei szerint, több parasportolót támogat felszereléssel, anyagi hozzájárulással, Vereczkei Zsolt motiválással segíti a jelen és a jövő reménységeit. Néhány nappal ezelőtt a Budapesti Római Sport Egyesület két paraúszóját és ép társaikat kereste fel Szentesen, az edzőtáborozásuk alatt.

Vereczkei Zsolt, Baja büszkesége, hét paralimpiáról hét éremmel tért haza,

már visszavonult a versenyzéstől, de az élményeiről, küzdelmeiről szívesen beszámol a fiatal sportolóknak, remélve, hogy motiválja őket. Hírportálunknak elmondta, most különösen jó élmény volt Szabady Ádámmal találkozni, aki biztos induló a tavaszi Európa-bajnokságon, amit Madeirán rendeznek meg. Meghatottan gondolt az egykori Eb-re, amit szintén a Portugáliához tartozó szigeten rendeztek, és ő ezüstérmet hozott haza 2016-ban.

Szabady Ádám 2020-ban a világranglista 6. helyén végzett. Az Európa-­bajnokságon nagyon fog számítani az időeredménye ahhoz, hogy kijuthasson a tokiói paralimpiára.

– A látogatásunk során azt tapasztaltuk, hogy Gyepes Ádám vezetőedzőnek köszönhetően egy családias, vidám hangulat alakult ki az egyesületben, ami példaértékű. A jó edzéshez elengedhetetlen a jó hangulat, még akkor is, ha csak pár másodpercig tudnak egymásra figyelni a sportolók, de a kemény munka nagyon fontos, az eredmények csak akkor jönnek, ha mindent beleadunk – tette hozzá Vereczkei Zsolt háromszoros aranyérmes paralimpikon.

A kormány 2017-ben február 22-ét a parasport napjává nyilvánította. A cél az volt, hogy minél szélesebb körben megismerjék a parasportolókat és a mindennapjaikat. Ilyenkor nagyon sok iskolában tartottak rendezvényeket, ahol a fia­talok megismerkedhettek a parasportokkal, az ép társak ki is próbálhatták a különböző eszközöket.

– Kerekesszékbe is ülhettek, és vívhattak vagy pingpongozhattak velünk. Ez a nap azért is nagyon fontos számunkra, hogy az ép társaknak felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem kell félni a fogyatékos emberektől. Ne féljenek tőlünk, mert mi ugyanolyan emberek vagyunk, mint ők, csak kicsit máshogy nézünk ki. Azt, hogy idén milyen lehetőségek lesznek a parasport napján, még nem tudom, de remélem, hogy kapunk meghívásokat és bemutatkozhatunk az ép gyermekeknek, pár bajai és környékbeli parasportolóval közösen – zárta gondolatait Vereczkei Zsolt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk